Am cumparat de ceva vreme faina Bio si am facut in ultima vreme numai paine cu faina bio, are o aroma aparte, o recomand cu mare caldura, merita diferenta de pret, nu foarte mare dealtfel. Painea iese mai inchisa la culoare si faina face aluatul putin mai lipicios, am folosit faina de tip 80, specifica pentru panificatie si patiserie. Ca amestec de cereale am folosit un amestec gata preparat folosit in panificatie.

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca, apoi am modelat 2 painici.

Una dintre ele am crestat-o dupa un model german cu taieturi adanci suprapuse in patrat, cate 4 linii si una am impletit-o dupa un model aratat de Mihaela in blogul ei, ador forma aceea de paine. Le-am mai lasat la dospit 30 de minute . Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta. A iesit foarte gustoasa si pufoasa si se pastreaza foarte bine si 48 de ore intr-o cutie ermetica.