Detalii Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo
Se face cafeaua si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se adauga mascarpone amestecind bine ca sa se amestece perfect. Intr-o tava de dimensiuni 18 cm * 28 cm * 6 cm asezam un strat de 15 piscoturi Savoiardi pe care le inmuiem rapid in cafeaua rece amestecata cu lichior. Peste varsam jumatate din crema de zahr, galbenuse si mascarpone si apoi presaram cacao cu o sita /strecuratoare. Continuam cu restul de piscoturi inmuiate la fel ca si celelalte in cafea si lichior apoi restul de crema si din nou cacao. Punem tava in frigider si lasam de pe o zi pe alta, servim rece.
Se face cafeaua si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se adauga mascarpone amestecind bine ca sa se amestece perfect. Intr-o tava de dimensiuni 18 cm * 28 cm * 6 cm asezam un strat de 15 piscoturi Savoiardi pe care le inmuiem rapid in cafeaua rece amestecata cu lichior. Peste varsam jumatate din crema de zahr, galbenuse si mascarpone si apoi presaram cacao cu o sita /strecuratoare. Continuam cu restul de piscoturi inmuiate la fel ca si celelalte in cafea si lichior apoi restul de crema si din nou cacao. Punem tava in frigider si lasam de pe o zi pe alta, servim rece. La varianta Tiramisu reteta originala inventata in anii 70 de catre Roberto (Loli) Linguanotto bucatar-cofetar la restaurantul Alle Beccherie din orasul italian Treviso, am adaugat Cremovo o bautura obtinuta din galbesu de ou, vin Marsala, alcool si zahar cine nu are poate sa puna numai Marsala. In reteta inventata de Loli la inceputul anilor 70 nu exista frisca, smintina sau albusuri insa tot el la jumatatea anilor 70 in gelateria sa din Mestre (Venetia) incepe sa jongleze cu reteta originala si inlocuieste pe rind savoiarzii cu pandispan, Pandoro in varianta pentru sarbatorile de iarna, biscuiti si mascarpone cu ricotta, crema de patiserie, fisca batuta sau albuse batute spuma amestecate cu frisca. In timp ce galbenusurile le inlocuieste cu faimosul Zabajone: lol: . Sui daca el a dat startul la modificari gopodinele si cofetarii au luat exemplu si fiecare pregateste reteta dupa gustul sau inlocuid sau adaugind cite ceva caci asa cum stim cu totii (doar suntem pe un forum al pasionatilor de arta culinara) Tiramis (pe numele sau original in dialect Tirames ) este cel mai cunoscut desert in toata lumea. Eu nu puteam: wink: sa ramin mai prejos si deci am adaugat acest lichior de oua pregatit cu vin Marsala.