Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele. Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara. Se lasa la fiert cit scrie pe pachet (pastele mele fierbeau in 5 minute). In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul. In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine tipul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam. Lasam sa fiarba pina se termina timpul prevazut pentru paste si scurgem totul prin strecuratoare. Rasturnam pastele impreuna cu rucola in tigaia cu uleiul si usturoiul, si imediat stingem flacara (cea de la tigaia cu ulei), Amestecam ins abine si scoatem usturoiul pe care il aruncam. Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la rfuz caci isi va pierde gustul specific. Daca vrem radem deasupra putina brinza (parmezan sau grana) .

Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele. Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara. Se lasa la fiert cit scrie pe pachet (pastele mele fierbeau in 5 minute). In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul. In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine tipul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam. Lasam sa fiarba pina se termina timpul prevazut pentru paste si scurgem totul prin strecuratoare. Rasturnam pastele impreuna cu rucola in tigaia cu uleiul si usturoiul, si imediat stingem flacara (cea de la tigaia cu ulei), Amestecam ins abine si scoatem usturoiul pe care il aruncam. Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la rfuz caci isi va pierde gustul specific. Daca vrem radem deasupra putina brinza (parmezan sau grana) .