Se pun pulpele la fiert in apa impreuna cu 1 morcov,1 patrunjel, 1 ceapa, usturoi, sare si piper boabe. (Dupa ce a fiert carnea, se scoate si se lasa la o parte) In timp ce fierb pulpele (sau altfel de carne), pregatim sosul ragu in urmatorul fel. Se rad pe razatoarea cu gauri mari cei 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 de telina si ceapa. Pe 2 linguri de rama si 50 ml ulei calim la foc mic legumele razuite si apoi adaugam peste ele cca 300 ml apa fierbinte si punem sare cca. 1/2 lingurita. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana ce legumele se moaie bine completand apa daca aceasta scade. Se da zarzavaturile cu sos cu tot prin sita ( eu le-am dat prin blinder este mai usor decat sa freci cu lingura prin sita ) sau prin orice alt aparat de presat. Punem inapoi sosul in cratita, adaugam foaia de dafin, faina frecata cu lingurita de mustar si bulion. Separat se caramelizeaza 1 lingura de zahar si se stinge cu 3 linguri de apa (se lasa pe foc pana se topeste zaharul), apoi se adauga la compozitia de mai sus impreuna cu 3 felii de lamaie, piper macinat si 50 ml de vin alb sec. Se mai potriveste de gust cu sare, piper. (Se mai poate adauga dupa preferinta bulion sau vin inca cca 50 ml, sau zeama de lamaie, dupa gustul fiecaruia.) Se lasa sa fiarba asa 5 minute sa se lege si se adauga carnea fiarta la sos cu care se lasa sa dea 2-3 clocote. Se serveste cu garnitura de orez, soteuri de legume, piure de cartofi chiar si cu macaroane. PS. In cazul in care folosim cotlet de porc, sau pulpa de porc acesta se fierbe bucata intreaga, se scoate dupa ce a fiert si se lasa sa raceasca f. bine si apoi se taie felii cam cat un deget mic grosime (1-1.5 cm grosime). Daca carnea nu este bine racita in momentul in care vrem sa feliem acesta se va faramita.

Se pun pulpele la fiert in apa impreuna cu 1 morcov,1 patrunjel, 1 ceapa, usturoi, sare si piper boabe. (Dupa ce a fiert carnea, se scoate si se lasa la o parte) In timp ce fierb pulpele (sau altfel de carne), pregatim sosul ragu in urmatorul fel. Se rad pe razatoarea cu gauri mari cei 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 de telina si ceapa. Pe 2 linguri de rama si 50 ml ulei calim la foc mic legumele razuite si apoi adaugam peste ele cca 300 ml apa fierbinte si punem sare cca. 1/2 lingurita. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana ce legumele se moaie bine completand apa daca aceasta scade. Se da zarzavaturile cu sos cu tot prin sita ( eu le-am dat prin blinder este mai usor decat sa freci cu lingura prin sita ) sau prin orice alt aparat de presat. Punem inapoi sosul in cratita, adaugam foaia de dafin, faina frecata cu lingurita de mustar si bulion. Separat se caramelizeaza 1 lingura de zahar si se stinge cu 3 linguri de apa (se lasa pe foc pana se topeste zaharul), apoi se adauga la compozitia de mai sus impreuna cu 3 felii de lamaie, piper macinat si 50 ml de vin alb sec. Se mai potriveste de gust cu sare, piper. (Se mai poate adauga dupa preferinta bulion sau vin inca cca 50 ml, sau zeama de lamaie, dupa gustul fiecaruia.) Se lasa sa fiarba asa 5 minute sa se lege si se adauga carnea fiarta la sos cu care se lasa sa dea 2-3 clocote. Se serveste cu garnitura de orez, soteuri de legume, piure de cartofi chiar si cu macaroane. PS. In cazul in care folosim cotlet de porc, sau pulpa de porc acesta se fierbe bucata intreaga, se scoate dupa ce a fiert si se lasa sa raceasca f. bine si apoi se taie felii cam cat un deget mic grosime (1-1.5 cm grosime). Daca carnea nu este bine racita in momentul in care vrem sa feliem acesta se va faramita.