Reteta am descoperit-o pe un blog italianCernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge si cu faina normala), adaugam untul topit dar sa fie rece, zaharul iar pe urma drojdia pe care o dizolvam in apa calduta. Dam drumul la robot /la masina de piine si framintam, iar cind s-au amestecat bine ingredientele adaugam sarea. Vom obtine un aluat destul de tarisor caruia ii dam forma de piinita. In reteta originala spune sa ungem un pic mingiuta obtinuta cu ulei si sa o punem la dospit intr-un vas de lut acoperit cu un prosop umed. Eu am lasat aluatul in masina de piine sa dospeasca, timp de doua ore. Rasturnam aluatul pe masa de lucru, si-l framintam din nou timp de doua minute. Taiem 12 bucati de aluat, circa 65 g una, apoi formam cordonase lungi, de grosimea grisinelor, invirtim cele doua capete ale aluatului, apoi capetele le bagam sub cordon, dindu-i forma de colacel si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt. Aluatul se lucreaza destul de greu, trebuie timp si rabdare ca sa facem cordonasele...

Lasam din nou la dospit, timp de o ora. Dam drumul la aragaz la 220 grade, iar intr-o oala destul de incapatoare, punem trei litri de apa, iar cind apa incepe sa clocoteasca adaugam cite o lingurita din bicarbonat, nu tot odata, altfel riscam sa ne oparim. Adaugam cite un covrigel in apa si-l lasam timp de 30 de secunde, dupa primele 15 secunde, il intoarcem cu paleta pe partea cealalta, apoi il scoatem si-l asezam pe hirtia de copt. Ca sa iasa stralucitori si frumosi, zbatem un galbenus de ou si-i ungem, apoi presaram deasupra sare groasa (eu nu i-am mai uns, c-am uitat).

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 de minute.