Detalii Salata Cezar
Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana. Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii. Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline. Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare. Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile. Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul. Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii. In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile. Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras. Pofta Buna!Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana. Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii. Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline. Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare. Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile. Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul. Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii. In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile. Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras. Pofta Buna! * o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi.
Etichete:
oua,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
cartofi,
ulei,
zahar,
salate,
lamaie,
soia,
retete fara gluten