Oldies but goodies !-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.

Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.

Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele balonante din ea.

Daca nu avem timp s-o lasam atata la inmuiat,in timpul fierberii schimbam 3 ape.

Se spune ca adaosul de bicarbonat de sodiu in apa de fierbere,are acelasi efect.

La sfarsitul fierberii adaugam 1/2 lingurita de menta si 1/4 lingurita de chimion si inchidem focul.

Lasam 5 minute,dupa care putem sa strecuram fasolea dar pastram 1 cana de zeama.-punem fasolea cu telina fiarta in blender,sau mixer,adaugam uleiul si zeama si mixam.

La sfasit adaugam usturoiul zdrobit.-Ceapa o taiem solzisori si o prajim pana se rumeneste usor in ulei,apoi adaugam putina boia dulce,si apoi punem tot amestecul de mai sus peste fasole ca decor.

Exista variante in care se pune si bulion,dar in acest caz nu va sfatuiesc sa puneti ceapa cu bulion deasupra,ci doar in farfurie,cand serviti fasolea,pentru ca se intampla probabil un fenomen chimic si daca cumva ramane mancarea si pentru a doua zi,fasolea se strica.

Ideea e sa nu puneti bulion,ca nu e nevoie,boiaua de ardei ii da suficienta culoare.

Acest fel de mancare poate sa fie unul independent,de post,poate fi prezentat cu adaosuri de ardei copt,varza murata,sau alte muraturi, sau aperitiv,sau poate fi o garnitura,e foarte versatil.

SI GUSTOS !!!!!!!!!!!!!!