by dicarmencitta1957Sunt foarte bune,mai ales daca au si o cupa de inghetata.

Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.

Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).

Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6 linguri de zahar brun(eu am pus mai mult zahar,deoarece se transforma intr-un zahar caramel,foarte bun),si cele 100 ml lichior de portocale si deasupra bucatelele de unt, le bagam la cuptor pentru 10-15 minute.

Cand bananele s-au inmuiat,iar in tava s-a format un sos caramel,scoatem vasul din cuptor si lasam bananele sa se raceasca.

Le putem servi suplimentar si cu un sos de caramel la sticluta cumparat din supermarket,iar pe deasupra sa adaugam si 2 sau 3 cupe de inghetata.

Cu scuzele de rigoare,dar eu la acea data nu am avut inghetata in congelator.

Pofta buna !!!