Detalii Prajituri de Craciun
Pentru aluat: - Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c. - Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa. - Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior). - Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol. - Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente. - Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite. - Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora. - Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute. - Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru glazura: - Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet. - Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul. - Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
Pentru aluat: - Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c. - Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa. - Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior). - Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol. - Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente. - Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite. - Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora. - Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute. - Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru glazura: - Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet. - Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul. - Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta. Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit). Sursa reteta: Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.