ceva bun pt. Deea ce am facut acum in weekendSe da pe razatoare untul rece si se amesteca cu faina, galbenusul, zaharul si scortisoara.

Amestecam bine si mai adaugam faina cernuta dupa caz si apoi adaugam iaurtul si iar putina faina.

Cand aluatul framantat e moale si pufos, nelipicios ci doar elastic.

Lasam putin la rece si intre timp calim putin intr-o craticioara merele rase cu o lingura de zahar si 2 linguri de scortisoara.

Nu lasam mult doar cat sa se maroneasca putin si sa mai scurgem zeama din ele. Adaugam miezul de nuca macinat marunt dar nu chiar praf.

Apoi intindem o foaie subtire de aluat rece si taiem marginile astfel incat sa obtinem un patrat mare.

Pe mijloc asezam merele calite cu nuca iar marginile le taiem cu dosul cutitului in bentite mici paralele, ideal e sa fie putin oblice.

Bentitele de pe margine se impletesc peste umplutura pur si simplu dand una peste alta si lipindu-le apoi de marginea opusa.

Se dau la cuptor intr-o tava cu hartie de copt cam 30 de minute in functie de cuptor mai mult sau mai putin.

Eu am avut un cuptor electric si am bagat la 200 gr intai pe gratarul de sus apoi pe cel de jos cate 15 min.

Se serveste pudrat cu zahar si e un succes garantat!!!!