Spalati bine zarzavaturile, verdeata si lasati la scurs. Tocati grosier frunzele de patrunjel, leustean si marunt pe cele de telina. Indepartati pielita rosiilor si taiati-le cubulete. Separat, curati gogosarii / ardeii de cotor, seminte si taiati-i bucatele sau fideluta. Caliti-i apoi 10 min, in ulei incins, la foc potrivit, amestecand continuu. Adaugati rosiile si caliti in continuare 25- 30 min, la foc mic. Puneti verdeata, pikant fix-ul, omogenizati si lasati pe foc inca 8- 10 min sau pana cand sosul are aspectul unui bulion mai gros. Spre sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet. Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara. Adaugati la ciorbe pentru savoare, gust si culoare.

Spalati bine zarzavaturile, verdeata si lasati la scurs. Tocati grosier frunzele de patrunjel, leustean si marunt pe cele de telina. Indepartati pielita rosiilor si taiati-le cubulete. Separat, curati gogosarii / ardeii de cotor, seminte si taiati-i bucatele sau fideluta. Caliti-i apoi 10 min, in ulei incins, la foc potrivit, amestecand continuu. Adaugati rosiile si caliti in continuare 25- 30 min, la foc mic. Puneti verdeata, pikant fix-ul, omogenizati si lasati pe foc inca 8- 10 min sau pana cand sosul are aspectul unui bulion mai gros. Spre sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati si dati la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc complet. Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara. Adaugati la ciorbe pentru savoare, gust si culoare.