Salata de vara poate sa contina toate legumele pentru salata pe care le gasim in perioada verii. Am folosti ca si sos unul de iaurt si crutoane de paine prajita pentru ca salata sa fie completa.

Vom spala individual fiecare frunza de salata verde, dupa care se taie fasii inguste, pe lung, dupa care se taie si pe lat. Dupa ce am taiat salata o punem in vasul din care vom servi {folositi un vas lat, pentru ca veti face o salata pe straturi, care nu se va amesteca}. Iar pe deasupra se presara putina sare si turnam ulei de masline. Se spala bine restul legumele. Apoi se taie castravetii felii subtiri, inlaturand mai intai capetele lor, la fel se procedeaza si cu legatura de ridichi. Eu am folosit taietorul de cascaval pentru a felia foarte subtiri castravetii. Se taie felii subtiri si ceapa pe care o punem peste salata. Apoi asezam castravetii si deasupra ridichele. Presaram cu sare si piper, apoi uleiul de masline si otetul de vin alb. Salata nu se amesteca deloc inainte de a fi servita.

Taiati 4 felii de paine cubulete, apoi puneti-le intr-o tava si le introduceti-le in cuptor pe programul de ventilare la 150 C, lasandu-le pana cand incep sa se prajeasca {este de ajuns ca painea sa isi schimbe doar putin culoarea pe margini}. Pentru a face sosul, trebuie sa taiem cat de marunt putem, castravestii murati. Intr-un bol amestecam iaurtul cu smantana si o condimentam cu sare, dupa care punem in bol si castravetii murati, si amestecam.

Cand sunt toate gata, asezati vasul cu salata pe masa, painea prajita pe un platou si stropiti cu ulei de masline. Puneti si bolul cu iaurt astfel incat toata lumea sa se poata servii. Pofta buna!