Se toaca carnea si slanina.

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie sa se caleasca.

Orezul se spala in mai multe ape si se adauga peste ceapa calita.

Adaugam si lingurita de boia si mestecam bine.

Carnea se pune intr-un castron mai inalt.

Se adauga ceapa calita,sare,piper si amestecam bine.

Varza se desface foaie cu foaie si se clateste cu un pic de apa rece.

Mijlocul ramas se toaca marunt.

Intr-o oala mai inalta se pune pe fundul ei varza tocata mrunt.

Se adauga sarmalele asezate in straturi.

Cui nu-i place slanina poate pune intre straturile de sarmale felii de kaizer afumat,sau sorici afumat.

Asa vor capata un gust deosebit.

Cand terminam de pus sarmalele adaugam si restul de varza tocata desupra.

Le punem la fiert la foc mediu.

Cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii sau pasta de tomate desfacuta cu un pic de apa.

Se mai dau la cuptor pana se rumeneasca frumos deasupraSe servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.