Detalii Pui Szechuan
Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.
Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase, ceapa o taiem rondele.
Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20 , pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10 , pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .
Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4 ) si mancarea este gata.
Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.
Pofta buna !se serveste dupa preferinta: simpla,cu orez ori cu paste.