Detalii Pui cu Curry Chinezesc si Orez `Prajit`
Inainte de a incepe sa puneti tigaile pe foc e necesar sa aveti toate cele la indemana. In general mancarea aasiatica, odata pusa tigaia la incins necesita rapiditate caci altfel legumele se vor face prea mult si veti face ceva cu iz asiatic. Fierbeti orezul basmati /cu bob lung conform instructiunilor de pe pachet. Clatiti cu jet de apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs scoateti-l intr-un lighenas si cu o lingura de lemn imprastiati-l un pc ca sa nu se lipeasca. Rezervati. Prazul si morcovul taiati-l juliene fine la cutit, asa cum vedetiin poza. Pregatiti si mazarea alaturi. Taiaiti pieptul de pui in bucatele de cca 1 cm grosime pe latimea pieptului. Ciupercile chinezesti, cele deshidratate, le-am hidratat conform instructiunilor cca 25 de minute in apa rece, apoi le-am fiert alte 20 de minute. Scurgeti-le si rezervati alaturi de carne. Ceapa si cele doua feluri de ardei taiati-le mai mare, in asa fel incat sa va iasa niste patrate/dreptunghiuri de cca 3-3, 5 cm. Piersicile taiati-le semilune, cam 5-6 dintr-o jumatate. Rezervati. Ideal ar fi sa aveti doua tigai tip wok, daca nu merge si cu una normala. Daca aveti doar una ca mine, folositi-o pt curry. Se pune wok-ul la incins cu o lingura de unsoare. Cand s-a incins, se pune carnea de pui sarata so piperata la rumenit, peste care se adauga apoi ciupercile. Saltati sau mestecati, sa se ingemaneze sucurile. Intre timp, puneti tigaia pt orez la incins, cu o cantitate mai mare de grasime. Cand s-a incins, puneti intai prazul si morcovul, saltati un pic, peste care aruncati si mazarea. Mestecati repede, sa prinda si ea un pic de grasime, peste care aruncati orezul si mestecati. Reveniti la carne si puneti ceapa. Lasati cam doua minute, dupa care puneti si cele doua feluri de ardei. Mestecati, lasti cam inca doua minute cel mult, dupa care turnati sosul de curry si piersicile. Mestecati si lasati la foc mic, miscand un pic din cand incand, cam 4-5 minute. Reveniti la orez. Daca vi se pare ca nu mai este grasime, mai adaugati un pic. Personal, prefer untul. Faceti un loc la fundul tigaii si turnati putin din ouale batute, cat tine locul. In momentul incare a inceput sa se coaguleze, mestecati repede cu lingura de lemn, astfel incat sa se prinda oul de orez sau legume. Procedati la fel pana cand terminati tot oul. La sfarsit trebuie sa aveti mici zdrente de ou amestecate prin orez si legume. Acum, stingeti focul al wok si serviti in farfurie dupa gust: orez intr-o parte si carnea cu sos alaturi sau faceti un musuroi de orez si puneti sosul deasupra.
Inainte de a incepe sa puneti tigaile pe foc e necesar sa aveti toate cele la indemana. In general mancarea aasiatica, odata pusa tigaia la incins necesita rapiditate caci altfel legumele se vor face prea mult si veti face ceva cu iz asiatic. Fierbeti orezul basmati /cu bob lung conform instructiunilor de pe pachet. Clatiti cu jet de apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs scoateti-l intr-un lighenas si cu o lingura de lemn imprastiati-l un pc ca sa nu se lipeasca. Rezervati. Prazul si morcovul taiati-l juliene fine la cutit, asa cum vedetiin poza. Pregatiti si mazarea alaturi. Taiaiti pieptul de pui in bucatele de cca 1 cm grosime pe latimea pieptului. Ciupercile chinezesti, cele deshidratate, le-am hidratat conform instructiunilor cca 25 de minute in apa rece, apoi le-am fiert alte 20 de minute. Scurgeti-le si rezervati alaturi de carne. Ceapa si cele doua feluri de ardei taiati-le mai mare, in asa fel incat sa va iasa niste patrate/dreptunghiuri de cca 3-3, 5 cm. Piersicile taiati-le semilune, cam 5-6 dintr-o jumatate. Rezervati. Ideal ar fi sa aveti doua tigai tip wok, daca nu merge si cu una normala. Daca aveti doar una ca mine, folositi-o pt curry. Se pune wok-ul la incins cu o lingura de unsoare. Cand s-a incins, se pune carnea de pui sarata so piperata la rumenit, peste care se adauga apoi ciupercile. Saltati sau mestecati, sa se ingemaneze sucurile. Intre timp, puneti tigaia pt orez la incins, cu o cantitate mai mare de grasime. Cand s-a incins, puneti intai prazul si morcovul, saltati un pic, peste care aruncati si mazarea. Mestecati repede, sa prinda si ea un pic de grasime, peste care aruncati orezul si mestecati. Reveniti la carne si puneti ceapa. Lasati cam doua minute, dupa care puneti si cele doua feluri de ardei. Mestecati, lasti cam inca doua minute cel mult, dupa care turnati sosul de curry si piersicile. Mestecati si lasati la foc mic, miscand un pic din cand incand, cam 4-5 minute. Reveniti la orez. Daca vi se pare ca nu mai este grasime, mai adaugati un pic. Personal, prefer untul. Faceti un loc la fundul tigaii si turnati putin din ouale batute, cat tine locul. In momentul incare a inceput sa se coaguleze, mestecati repede cu lingura de lemn, astfel incat sa se prinda oul de orez sau legume. Procedati la fel pana cand terminati tot oul. La sfarsit trebuie sa aveti mici zdrente de ou amestecate prin orez si legume. Acum, stingeti focul al wok si serviti in farfurie dupa gust: orez intr-o parte si carnea cu sos alaturi sau faceti un musuroi de orez si puneti sosul deasupra. Timpul este cel necesar gatirii propiu zise, nu include fierberea orezului si a ciupercilor. Mai adaugati cam 40-50 minute. Iar cel de gatire e cel mult 15 minute.
Etichete:
oua,
pui,
carne,
morcovi,
orez,
unt,
ardei,
ulei,
mazare,
ciuperci,
fructe,
margarina