Detalii Prajitura Victoria
Blatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina. -punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt -bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea. -blatul se raceste iar apoi se taie in doua Blatul 2: -se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taiata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete. Crema: -frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.
Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit,budinca cu compozitia de oua. Dam la racit. -untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei -frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca,punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa, negretoasa. Asamblare: -blatul cu nuca, crema, blat bezea, crema, blat cu nuca, frisca, ciocolata rasaBlatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina. -punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt -bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea. -blatul se raceste iar apoi se taie in doua Blatul 2: -se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taiata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete. Crema: -frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.
Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit,budinca cu compozitia de oua. Dam la racit. -untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei -frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca,punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa, negretoasa. Asamblare: -blatul cu nuca, crema, blat bezea, crema, blat cu nuca, frisca, ciocolata rasa Se poate servi si ca tort.
Etichete:
oua,
lapte,
unt,
faina,
zahar,
margarina,
ciocolata,
nuca,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete vegetariene