Amestecati nuca macinata cu zahar si scortisoara, apoi framantati cu mana pentru a lega compozitia. Daca acest lucru nu se intampla, adaugati 1- 2 linguri cu suc de porocale, astfel incat sa obtineti un amestec care se poate modela. Formati mici cilindri sau bilute si lasati in asteptare. Cerneti faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt intr-un bol, apoi amestecati cu coaja rasa de portocala. Separat, mixati zaharul si untul, pana ce zaharul este topit si obtineti o crema spumoasa. Inglobati oul, laptele si sucul de portocale, mixand in continuare. Turnati peste ingredientele solide si amestecati usor, cu o paleta, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Puneti cate un cilindru / o biluta de umplutura in fiecare locas si apasati usor sa se fixeze in mijlocul aluatului. Muffins se dau la cuptor imediat ce ati amestecat aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile ramase goale ale tavii de muffins inainte de a o introduce in cuptor; astfel mufins se vor coace uniform. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

Amestecati nuca macinata cu zahar si scortisoara, apoi framantati cu mana pentru a lega compozitia. Daca acest lucru nu se intampla, adaugati 1- 2 linguri cu suc de porocale, astfel incat sa obtineti un amestec care se poate modela. Formati mici cilindri sau bilute si lasati in asteptare. Cerneti faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt intr-un bol, apoi amestecati cu coaja rasa de portocala. Separat, mixati zaharul si untul, pana ce zaharul este topit si obtineti o crema spumoasa. Inglobati oul, laptele si sucul de portocale, mixand in continuare. Turnati peste ingredientele solide si amestecati usor, cu o paleta, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi. Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de din inaltima lor. Puneti cate un cilindru / o biluta de umplutura in fiecare locas si apasati usor sa se fixeze in mijlocul aluatului. Muffins se dau la cuptor imediat ce ati amestecat aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile ramase goale ale tavii de muffins inainte de a o introduce in cuptor; astfel mufins se vor coace uniform. Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.