acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...preparare chec Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si batem bine tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile se amesteca cu albusurile, amestecand de jos in sus. Se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Compozitia rezultata se imparte in 2 parti egale: una va ramane alba, iar in cealalta se adauga cacao (3-4 linguri). Compozitiile astfel rezultate se adauga in 2 tavi de chec (unse cu ulei si tapetate cu faina sau pusa hartie de copt) si se dau la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca. Apoi se taie felii si in continuare se vor aranja o felie alba, o felie neagra, intre ele va fi pusa crema. preparare crema: Laptele cu zaharul, zaharul vanilat si grisul se pun la fiert. Cand compozitia s-a ingorsat bine se adauga untul si se freaca bine, pana se omogenizeaza, tot pe foc. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga intre feliile de chec. Deasupra se toarna glazura. preparare glazura: Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul. Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom. Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie. Pofta buna!PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P