Umplutura Puneti intr-un castron nuca macinata, zaharul tos, laptele si amestecati pana la omogenizare. Dati deoparte. Aluat Pregatiti aluatul in masina de paine. Puneti ingredientele in urmatoarea ordine: apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta, ouale si la sfarsit drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de framantat si dospit. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator: puneti intr-un castron 150 g din cantitatea de faina si drojdia uscata / proaspata dizolvata in 90 ml apa calduta. Omogenizati bine si lasati maiaua acoperita, la dospit, pentru 20 min, intr-un loc cald. Turnati-o peste restul ingredientelor, framantati aluatul pana se desprinde de mana, vas si devine elastic si neted. Dati forma de minge, ungeti suprafata cu putin ulei, acoperiti cu un servet si lasati circa 1 ora la dospit, in loc cald sau pana ce isi dubleaza volumul. Turnati aluatul pe planul de lucru infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5 cm. Repartizati uniform umplutura sub forma de gramajoare mici, apoi impartiti si taiati foaia in 12 patratele / dreptunghiuri egale. Luati fiecare patratel / dreptunghi si rulati-l sub forma de sul. Taiati in 2 parti egale, apoi subtiati fiecare parte, prin apasare usoara si rostogolire inainte si inapoi, pana la o lungime de aproximativ 30 cm. Dati fiecarui rulou de 30 cm forma de spirala, ca o cochilie de melc si transferati intr-o tava de briose, captusita cu hartiute. Lasati la dospit pentru circa 1 ora, in loc cald si ferit de curenti. Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce briosele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar. Serviti presarate cu zahar pudra.

Umplutura Puneti intr-un castron nuca macinata, zaharul tos, laptele si amestecati pana la omogenizare. Dati deoparte. Aluat Pregatiti aluatul in masina de paine. Puneti ingredientele in urmatoarea ordine: apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta, ouale si la sfarsit drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de framantat si dospit. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator: puneti intr-un castron 150 g din cantitatea de faina si drojdia uscata / proaspata dizolvata in 90 ml apa calduta. Omogenizati bine si lasati maiaua acoperita, la dospit, pentru 20 min, intr-un loc cald. Turnati-o peste restul ingredientelor, framantati aluatul pana se desprinde de mana, vas si devine elastic si neted. Dati forma de minge, ungeti suprafata cu putin ulei, acoperiti cu un servet si lasati circa 1 ora la dospit, in loc cald sau pana ce isi dubleaza volumul. Turnati aluatul pe planul de lucru infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5 cm. Repartizati uniform umplutura sub forma de gramajoare mici, apoi impartiti si taiati foaia in 12 patratele / dreptunghiuri egale. Luati fiecare patratel / dreptunghi si rulati-l sub forma de sul. Taiati in 2 parti egale, apoi subtiati fiecare parte, prin apasare usoara si rostogolire inainte si inapoi, pana la o lungime de aproximativ 30 cm. Dati fiecarui rulou de 30 cm forma de spirala, ca o cochilie de melc si transferati intr-o tava de briose, captusita cu hartiute. Lasati la dospit pentru circa 1 ora, in loc cald si ferit de curenti. Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce briosele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar. Serviti presarate cu zahar pudra.