Detalii Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Mod preparare foi: Toate ingredientele mentionate pentru foi se pun intr-un vas mai mare si se amesteca bine cu mana, pana ce zaharul se dizolva in totalitate. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza prima foaie. Pentru a intinde foile trebuie tapetata masa cu faina, iar cu un sucitor se intinde cu grija o foaie. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga putina faina in consistena, dar nu trebuie sa fie nici prea tare. Aluatul se va intinde mai greu putin, deoarece este usor sfaramicios, acesta nu este elastic. Dupa ce am pus prima foaie, pregatim umplutura de cocos. Mod preparare umplutura: Albusurile se bat cu sarea, iar cand acestea s-au intarit se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se dizolva zaharul. Toate ingredientele se bat bine cu mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se opreste mixerul si se adauga treptat nuca de cocos amestecand de jos in sus cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune peste prima foaie, dupa care se pune si cea de a doua foaie. Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Prajitura este gata in momentul in care trece testul scobitoarei. Intre timp se pregateste crema de vanilie. Mod preparare crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Cand compozitia s-a omogenizat bine cu mixerul se adauga laptele si praful de budinca. Compozitia obtinuta se pune intr-o craticioara si se pune pe foc. Atentie: Se pune la foc mic!!! Acesta compozitie se tine pe foc pana ce crema se omogenizeaza bine si se intareste. Dar sa aveti grija sa nu se prinda!!! Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca crema. Cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul. Crema de vanilie se pune peste cea de a doua foaie (racita). Deasupra cremei se cerne putina cacao printr-o strecuratoare.
Mod preparare foi: Toate ingredientele mentionate pentru foi se pun intr-un vas mai mare si se amesteca bine cu mana, pana ce zaharul se dizolva in totalitate. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza prima foaie. Pentru a intinde foile trebuie tapetata masa cu faina, iar cu un sucitor se intinde cu grija o foaie. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga putina faina in consistena, dar nu trebuie sa fie nici prea tare. Aluatul se va intinde mai greu putin, deoarece este usor sfaramicios, acesta nu este elastic. Dupa ce am pus prima foaie, pregatim umplutura de cocos. Mod preparare umplutura: Albusurile se bat cu sarea, iar cand acestea s-au intarit se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se dizolva zaharul. Toate ingredientele se bat bine cu mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se opreste mixerul si se adauga treptat nuca de cocos amestecand de jos in sus cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune peste prima foaie, dupa care se pune si cea de a doua foaie. Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Prajitura este gata in momentul in care trece testul scobitoarei. Intre timp se pregateste crema de vanilie. Mod preparare crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Cand compozitia s-a omogenizat bine cu mixerul se adauga laptele si praful de budinca. Compozitia obtinuta se pune intr-o craticioara si se pune pe foc. Atentie: Se pune la foc mic!!! Acesta compozitie se tine pe foc pana ce crema se omogenizeaza bine si se intareste. Dar sa aveti grija sa nu se prinda!!! Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca crema. Cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul. Crema de vanilie se pune peste cea de a doua foaie (racita). Deasupra cremei se cerne putina cacao printr-o strecuratoare. Prajitura se pune la rece pentru aproximativ doua ore. Se serveste taiata bucatele patrate sau dreptunghiulare. Pofta buna!!!