pentru zilele de post, se mananca fara smantana :pCeapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: dovlecelul curatat de coaja si taiat cubuletemorcovii dati pe razatoareardeiul taiat cubuletepasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)cartofii taiati cubuletecozile de leustean legatecozile de patrunjel legate se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.intre timp, dam borsul intr-un clocot.

Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.

Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.

Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.

Pofta buna!smantana se pune in bors in momentul in care borsul este fierbinte....