Este reteta la care am muncit cel mai mult :D Adica soacra-mea a facut compotul si eu pozele :)))) Ba mint!!! Am mai si mancat din gutui :> In mod normal n-as fi pus reteta, dar cum e ceva de sezon, sper sa va ajute. Eu ador compotul de gutui : simplu sau in tortul cu frisca si nuca :DGutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem din capacitatea borcanelor cu felii de gutui, adaugam 2 linguri rase cu zahar la fiecare borcan, apoi completam cu apa pana aproape de buza borcanului si capsam. Sterilizam borcanele in oala captusita cu un prosop, lasandu-le sa fiarba cca 15-20 minute. Cand se racesc, le depozitam in beci sau camara. ( 03.10.2010 ) Gata, am pus poza cu bucatareasa, s-o fac vedeta (vorba jolyginei ) =))=))Pune apa in borcane imediat ce ai pus si feliile de gutuie, altfel vor capata o culoare maronie