eu asa stiu ca facea mama mea cad eram copil macarea de gutui,am cautat retete dar am vazut ca este cu totul diferita de ce stiu eu asa ca am sa va impartasesc si voua reteta mamei mele,sper sa va placaSe curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)Caramelizam cele 5 linguri de zahar dupa care turnam usor apa peste zaharul caramelizat si lasam sa fiarba pana se topeste,adaugam si restul de zahar,scortisoara si zaharul vanilat. Cand s-au topit punem intr-un castron faina amestecam cu putina apa dupa care turnam compozitia in siropul de zahar arsCand a fiert punem feliile de gutui prajite si mai lasam sa fiarba cam 10 min amestecand fara sa se prindapofta mare!