Blat Se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina, apoi ouale batute in prealabil, faina sare si praful de copt. Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm, cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca pe un gratar Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina, se taie blatul rece in doua, o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni, iar celalalt cu frisca, se pune stratul cu gem peste cel cu frisca, imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia.

Blat Se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina, apoi ouale batute in prealabil, faina sare si praful de copt. Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm, cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca pe un gratar Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina, se taie blatul rece in doua, o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni, iar celalalt cu frisca, se pune stratul cu gem peste cel cu frisca, imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia. Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria, nascuta in 24 mai 1819. Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald, cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber. Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia si Ontario, loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901 Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria, de unde ii vine si numele, pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza.