Daca tot am primit un dovleac de la ai mei din gradina m-am pus pe treabaAm curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi am stor bine de zeama dovleacul.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu sigura ca nu mi se prinde placinta de tava...e prima data cand fac).

Am asezat prima foaie de placinta in tava am uns-o cu ulei, la fel am procedat si cu urmatoarele dou foi. Dupa ce am pus intava 3 foi de placinta si le-am uns pe fiecare cu putin ulei am asezat un strat de dovleac ras peste care am presarat scortisoara si putin gris.

Am pus dinou cate 3 foi de placinta unse cu ulei si peste ele iar un strat de dovleac presarat cu scortisoara si putin gris.

Am repetat astfel operatiunea pana cand au mai ramas doar 3 foi. Ultimile trei foi l-am uns deasemenea cu ulei. Am uns si ultima foaie bine cu ulei si am dat tava in cuptorul incins. Am lasat pana cand s-a rumenit.

Cand a fost rumenita am scos tava din cuptor si am stropit placinta cu putina apa si am acoperit-o cu un prosop curat ca sa se inmoaie...aproximativ 10-15 minute.

Dupa ce am putut s-o tai...am taiat-o bucatele si am pudrat-o cu zahar pudra.

Am presarat gris pentru a absorbi sucul lasat de dovleac.