Mi-a ramas prin frigider o bucatica de salam de Sibiu care, statea de ceva vreme pe-a colo si acum, i-am venit de hac . Am confectionat aceste ciupercute, care sunt delicioase.

Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10 , pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si piciorusele ciupercilor. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei, cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, apoi ciupercile taiate si salamu si lasam 2-3 minute la calit. Luam tigaia de pe foc, adaugam ouale si jumatate din branza topita, sare, piper si amestecam totul bine. Trecem ciupercile pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, punem in fiecare ciupercuta cate putina branza topita, apoi umplem cu compozitia de mai sus. Acoperim fiecare ciuperca, cu cascaval ras, in pic de smantana si o frunzulita de marar. Pregatim o tava, cu hartie de copt, asezam ciupercile, le stropim cu restul de ulei si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45 . Se pot servi calde sau reci deopotriva, ca fel principal sau aperitiv. Pofta buna!ciuperci salam branza topita cascaval oua