Acesta este primul tort ce i-l-am facut generalului meu...asa ii spun eu nepotelului meu drag, pentru ca trebuie sa stau mereu drepti in fata lui si sa...execut ce-mi cere el...

Acum ma stradui sa gasesc o alta reteta fara cacao si ciocolata si fara creme grele pentru copii, pentru ca i se apropie aniversarea de 2 anisori....

Pe unele din voi v-am intrebat deja daca aveti vreo idee....

Se fac 4 rulade, fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul, apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma)Fiecare rulada se pune in tava captusita cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185 grade.

Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un prosop si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.

Se ruleaza si se lasa pina adoua zi la rece.

Se feliaza ruladele.

Intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din crema facuta astfel:- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de arahide.- rahatul se taie cubulete,se da prin zahar praf si se adauga la crema- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema- stafidele tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.

Dupa ce s-a umplut jumatate de tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.

Punem inca un rand de rulade apoi cealalta jumatate de crema.

Ultimul rand va fi tot de rulade.

Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.

Se prepara frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom orna tortul dupa imaginatia fiecareia.

Trandafirii i-am facut din gum paste in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.

Se lasa tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.

Pofta mare !Ai un pic de lucru la tortul acesta, dar dupa cum a...disparut din farfurie....zau ca s-a meritat !