Cred ca foarte multi dintre voi stiu si au vibrat citind acest poem, pentru cei ce vor sa il reciteasca il gasiti aici : http://www.poezie.ro/index.php/poetry/25587/Avem_timp . Ne gandim mereu ca este timp pentru toate amanarile noastre, asteptam un anumit motiv sa imbracam o anumita haina, sa desfacem o sticla de vin bun sau de champanie, asteptam un anumit moment sa spunem sau sa facem ceva .si timpul trece aproape invariabil in defavoarea noastra si momentul asteptat nu mai vine si farmecul clipei dispareCe ar fi daca nu mai asteptam ceva anume , ce ar fi daca zambim, imbracam ceva special si bem o champanie fara nici un motiv anume, doar pentru a peterece o seara frumoasa . Chiar am simtit nevoia unei astfel de seri si am trait-o zilele trecute, a fost super reconfortant, am ascultat o muzica buna si am uitat pentru o vreme de toata repetabila realitate a unei zile obisnuite.

Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon afumat, decorat apoi cu ciboulette/ arpagic sau ceapa ciorii in Romania. Din felii mici de somon am mai facut niste rulouri mici am pus in centru putina crema de branza cu ierburi.

Le-am rulat apoi si le-am legat cu un fir de ciboulette/arpagic. Batoanele de crab le-am taiat sectiuni inguste de 1-2 cm si pentru a le da putin volum le-am ridicat putin partea din mijloc. Am presarat putina boia si ierburi uscate sa dea o nota mai vesela si gata cu primul platou. Celalalt platou l-am facut din patrate si triunghiuri de paine prajita ( de la care am decupat coaja) pe care le-am garnisit cu unt sarat si anchois sau cu mousse de canard altele, cu somon sau icre negre sau cu unt sarat si felii fine de salam uscat. Totul a fost gata in timp relativ scurt, champania a fost rece ..si seara ne-a mai descretit fruntile. Va invit sa incercati experienta si va servesc cu un pahar de champanie virtual.