Curatati usturoiul si maruntiti putin usturoiul verde (inclusiv frunzele). Puneti intr-un blender sau procesor alimentar impreuna cu sarea, apa si uleiul. Mixati pana la consistenta de pasta. Transferati intr-un bol si inglobati atata apa cat sa ajungeti la consistenta dorita sau cat de usturoiat vreti sa fie mujdeiul. Omogenizati bine. Pastrati mujdeiul acoperind bolul cu o folie alimentara pana la servire (indiferent de cat timp trece de la prepararea mujdeiului pana la servire, acoperiti bolul in care se pastreaza mujdeiul cu o folie pentru a nu se oxida; oxidarea mujdeiului schimba gustul acestuia). Serviti cu legume, peste si preparate din peste, carne pregatita la cuptor sau la gratar, etc.

Curatati usturoiul si maruntiti putin usturoiul verde (inclusiv frunzele). Puneti intr-un blender sau procesor alimentar impreuna cu sarea, apa si uleiul. Mixati pana la consistenta de pasta. Transferati intr-un bol si inglobati atata apa cat sa ajungeti la consistenta dorita sau cat de usturoiat vreti sa fie mujdeiul. Omogenizati bine. Pastrati mujdeiul acoperind bolul cu o folie alimentara pana la servire (indiferent de cat timp trece de la prepararea mujdeiului pana la servire, acoperiti bolul in care se pastreaza mujdeiul cu o folie pentru a nu se oxida; oxidarea mujdeiului schimba gustul acestuia). Serviti cu legume, peste si preparate din peste, carne pregatita la cuptor sau la gratar, etc. Daca nu aveti blender sau procesor puteti prepara mujdeiul folosind un mojar.