Ieri am cumparat mere pentru un dulce si nu eram hotarata ce sa fac.

Initial am vrut sa fac Tarta Tatin,inventata de surorile Tatin in Franta la inceputul acestui secol,facuta cu aluat bris .

Insa doream ceva mai pufos,si am combinat o reteta de prajitura cu portocale cu aceasta tarta Tatin.

Iata ce mi-a iesit:In tava in care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarina,careia ii adaugam jumatate din zahar si jumatate de lingurita de scortisoara.

Cu o lingura de lemn amestecam pana la topirea zaharului si caramelizarea lui.

Curatam cele 3 mere (daca sunt mai mari ajung si 2) si le scoatem cotorul,scobindu-le. Le taiem in felii de cca 1,5 cm.

Luam tava de pe aragaz si asezam feliile de mere.

Mixam cele 3 oua cu zaharul ramas,apoi adaugam 100 ml ulei,150 ml lapte si o esenta.(eu am folosit rom) Adaugam faina cernuta amestecata cu un pliculet de praf de copt. Mixam bine si turnam peste mere. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde putin de cuptorul dvs. Asezam deasupra o farfurie si intoarcem cu fundul in sus. Sa aveti pofta !Are un parfum atat de placut si delicat,tinand sa precizez ca nu sunt fan scortisoara.

Este foarte pufoasa,iar dulceata caramelului se imbina minunat cu merele acrisoare.