Degetele de vrajitoare sunt simpli biscuiti cu unt,vanilie,oua,zahar,faina si putin praf de copt. Au o forma grotesca, tipica produselor preparate pentru a sarbatori noaptea de Halloween. Aceste degete vor avea un aspect mult mai real daca intr-un capat lipim o migdala pentru a forma unghia.

Intr-un castron amestecam faina,zaharul pudra untul rece taiat cubulete,oul,pliculetul de vanilie si praful de sare. La inceput nu se vor uni bine ingredientele,dar nu adaugati nimic,continuati framantatul. Cand am obtinut un aluat neted si omogen,intindem un snur pe care il taiem in 20 bucati de cca 27 g fiecare. Intindeti fiecare biluta in intr-un snur de cca 10-12 cm si formam nodurile degetelor, apoi luam o migdala si o impingem usor,la o extremitate a degetului, pentru a creea unghia. Cu un cutit facem dungulitele,pentru a imita degetele reale.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt,si asezam degetele,lasand cca 2 cm intre ele,pentru ca vor creste putin,si nu trebuie sa se lipeasca intre ele. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 min. Odata uscate,veti observa ca migdalele se desprind.

Luati o lingurita de dulceata sau gem,preferabil de culoare deschisa,dati partea inferioara a migdalei prin dulceata si lipiti inapoi pe deget.

Nu vor mai cadea. Daca doriti sa fie mai inspaimantatoare,le puteti stropi cu colorant alimentar rosu,sau sa dati capetele inferioare printr-o marmelada rosie sau inchisa la culoare.

Happy Halloween !!!