Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, macul macinat si margarina topita. Continuati sa mixati bine, adaugand faina, laptele, aroma de vanilie si bicarbonatul stins cu putin otet. Separat bateti spuma albusurile. Adaugati-le in compozitia cu mac si amestecati totul incet cu lingura de sus in jos. Tapetati o tava cu hartie de cuptor de circa 25 cm/ 30 cm. Turnati compozitia in tava si nivelati bine. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri ca este coapta bine. Se serveste cu zahar pudra deasupra sau cu diverse glazuri.

Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, macul macinat si margarina topita. Continuati sa mixati bine, adaugand faina, laptele, aroma de vanilie si bicarbonatul stins cu putin otet. Separat bateti spuma albusurile. Adaugati-le in compozitia cu mac si amestecati totul incet cu lingura de sus in jos. Tapetati o tava cu hartie de cuptor de circa 25 cm/ 30 cm. Turnati compozitia in tava si nivelati bine. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri ca este coapta bine. Se serveste cu zahar pudra deasupra sau cu diverse glazuri. Aceasta reteta am luat-o de pe un blog, dar am gasit-o si pe un site/forum cu retete, are numele de prajitura simpla cu mac. Eu am modificat putin reteta, asa cum se vede scris langa ingrediente. In loc de bicarbonat de sodiu (nu aveam in casa), am pus cream of tartar, adica bitartrat de potasiu sau cremor tartaro in italiana. Bitartratul de potasiu poate inlocui bicarbonatul de sodiu. In anumite dulciuri se pun impreuna pentru un rezultat optim. Personal, mi s-a parut destul de dulce, data viitoare cred ca voi pune mai putin zahar, eventual 150g.