Pregatiti cele 3 tipuri de pandispan batind spuma albusele si adaugind restul ingredientelor dupa cum scrie in reteta. Coaceti pe rind cele trei pandispanuri in cite o tava (eu am utilizat una de aluminiu cu dimensiunile: 28*18 cm) in care puneti o bucata de hirtie de copt pe care o umeziti bine sub jet de apa si o striviti /stoarceti in pumn ca pe o rufa stoarsa, cind nu mai are apa pe ea o asezati in tava). Introduceti tava cu pandispan in cuptorul gata incalzit la 180 c si coaceti pina cind e gata, faceti porioba cu scobitoarea, trebuie sa iasa din pandispan uscat. Pandispanul (aluatul) cind il varsati in tava trebuie sa fie cca 1 cm inaltime. Pregatiti crema de patiserie dupa reteta de mai sus sau dupa reteta voastra preferata, cantitatea trebuie sa fie cea ca pentru 1 l de lapte. Lasati sa se raceascasi in acest timp pregatiti siropul. Amestecati apa cu zaharul si coaja de lamiie sau portocala dupa cum vreti. Puneti pe foc si lasati sa fiarba 5 minute de cind incepe sa clocoteasca. Stingeti flacara si adaugati romul sau esenta de rom. Asamblati prajitura: Eu am folosit o tava de ceramica mai mare (32*20 cm). Puneti primul pandispan (cel simplu) in tava, ungeti cu o pensula cu sirop (sau daca aveti o sticla cu capacul gaurit puteti sa inmuiati blatul cu ea), presarati 1/3 din nucile macinate si 1/3 stafide care au fost inmuiate deja in rom si apoi scurse bine. Adaugati 1/2 din cantitatea de crema si nivelati bine. Asezati al doilea pandispan cel cu cacao, stropiti bine cu sirop, adaugati 1/3 din nucile macinate si 1/3 din stafide si restul de crema. Nivelati bine. Asezati al treilea pandispan cel cu nuci. Stropiti/ ungeti cu sirop si apoi adaugati cele 2 linguri de gem de caise pe care il intindeti bine pe blat (gemul ca sa fie mai lichid il puteti incalzi putin la bain marie). Adaugati peste gem restul de nuci macinate si stafidele si apoi presarati peste tot cu ajutorul unei strecuratori cacao amara (neindulcita). Acoperiti tava cu grija cu folie transparenta sau cu hirtie de copt (eu am pus tava de aluminiu de unica folosinta in care am copt blaturile intoarsa cu fundul in sus ca sa acopere tava cu prajitura) si introduceti in frigider. Lasati citeva ore minim, dar cel mai bine ar fi sa lasati peste noapte. Inainte sa serviti prajitura bateti frisca din smintina proaspata si zaharul pudra. Apoi pregatiti siropul /sosul de ciocolata. Serviti folosind un mic polonic sau cel mai bine cu lingura de inghetata. In felul asta obtineti galuste aproiape rotunde. Puneti pe fiecare galusca frisca batuta si sos de ciocolata.

Pregatiti cele 3 tipuri de pandispan batind spuma albusele si adaugind restul ingredientelor dupa cum scrie in reteta. Coaceti pe rind cele trei pandispanuri in cite o tava (eu am utilizat una de aluminiu cu dimensiunile: 28*18 cm) in care puneti o bucata de hirtie de copt pe care o umeziti bine sub jet de apa si o striviti /stoarceti in pumn ca pe o rufa stoarsa, cind nu mai are apa pe ea o asezati in tava). Introduceti tava cu pandispan in cuptorul gata incalzit la 180 c si coaceti pina cind e gata, faceti porioba cu scobitoarea, trebuie sa iasa din pandispan uscat. Pandispanul (aluatul) cind il varsati in tava trebuie sa fie cca 1 cm inaltime. Pregatiti crema de patiserie dupa reteta de mai sus sau dupa reteta voastra preferata, cantitatea trebuie sa fie cea ca pentru 1 l de lapte. Lasati sa se raceascasi in acest timp pregatiti siropul. Amestecati apa cu zaharul si coaja de lamiie sau portocala dupa cum vreti. Puneti pe foc si lasati sa fiarba 5 minute de cind incepe sa clocoteasca. Stingeti flacara si adaugati romul sau esenta de rom. Asamblati prajitura: Eu am folosit o tava de ceramica mai mare (32*20 cm). Puneti primul pandispan (cel simplu) in tava, ungeti cu o pensula cu sirop (sau daca aveti o sticla cu capacul gaurit puteti sa inmuiati blatul cu ea), presarati 1/3 din nucile macinate si 1/3 stafide care au fost inmuiate deja in rom si apoi scurse bine. Adaugati 1/2 din cantitatea de crema si nivelati bine. Asezati al doilea pandispan cel cu cacao, stropiti bine cu sirop, adaugati 1/3 din nucile macinate si 1/3 din stafide si restul de crema. Nivelati bine. Asezati al treilea pandispan cel cu nuci. Stropiti/ ungeti cu sirop si apoi adaugati cele 2 linguri de gem de caise pe care il intindeti bine pe blat (gemul ca sa fie mai lichid il puteti incalzi putin la bain marie). Adaugati peste gem restul de nuci macinate si stafidele si apoi presarati peste tot cu ajutorul unei strecuratori cacao amara (neindulcita). Acoperiti tava cu grija cu folie transparenta sau cu hirtie de copt (eu am pus tava de aluminiu de unica folosinta in care am copt blaturile intoarsa cu fundul in sus ca sa acopere tava cu prajitura) si introduceti in frigider. Lasati citeva ore minim, dar cel mai bine ar fi sa lasati peste noapte. Inainte sa serviti prajitura bateti frisca din smintina proaspata si zaharul pudra. Apoi pregatiti siropul /sosul de ciocolata. Serviti folosind un mic polonic sau cel mai bine cu lingura de inghetata. In felul asta obtineti galuste aproiape rotunde. Puneti pe fiecare galusca frisca batuta si sos de ciocolata.