Detalii Tortellini cu Sos Tomat si Pancetta
Tortellini se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea se pun la fiert, atunci cand incepeti sa faceti sosul. Separat pregatiti sosul in urmatorul mod: Se pune uleiul de masline la foc. Cand e incins uleiul se pune ceapa. Lasati usturoiul 1-2 minute sa se prajeasca dupa care puneti usturoiul. Lasati sa se prajeasca ceapa si usturoiul pt cateva minute, dupa care puneti pancetta afumata. Dupa ce s-au prajit pt cateva minute, toate, impreuna se adauga sare si piper. Dupa sare si piper se adauga sosul tomat. Si imediat dupa sosul tomat se adauga si 250 ml apa. Se adauga si lingurita de zahar si foaia de dafin, rupta si se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert, pana cand scade mai mult de jumatate. Dupa ce a scazut sosul, suficient, se opreste focul si se pune deoparte pana cand sunt fierte si tortellini (in cazul in care nu au fost fierte deja). Ca sa fiti siguri ca sosul e gata, verificati ca acesta sa aiba o consistenta densa, ce a ramas in urma apei care s-a evaporat. Odata fierte si tortellini, se pun peste sos. Se amesteca bine, asa incat sa ajunga sos pe fiecare bucatica in parte. Inainte de a se servi, se poate presara formaggio, daca nu, sunt foarte bune si fara.
Tortellini se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea se pun la fiert, atunci cand incepeti sa faceti sosul. Separat pregatiti sosul in urmatorul mod: Se pune uleiul de masline la foc. Cand e incins uleiul se pune ceapa. Lasati usturoiul 1-2 minute sa se prajeasca dupa care puneti usturoiul. Lasati sa se prajeasca ceapa si usturoiul pt cateva minute, dupa care puneti pancetta afumata. Dupa ce s-au prajit pt cateva minute, toate, impreuna se adauga sare si piper. Dupa sare si piper se adauga sosul tomat. Si imediat dupa sosul tomat se adauga si 250 ml apa. Se adauga si lingurita de zahar si foaia de dafin, rupta si se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert, pana cand scade mai mult de jumatate. Dupa ce a scazut sosul, suficient, se opreste focul si se pune deoparte pana cand sunt fierte si tortellini (in cazul in care nu au fost fierte deja). Ca sa fiti siguri ca sosul e gata, verificati ca acesta sa aiba o consistenta densa, ce a ramas in urma apei care s-a evaporat. Odata fierte si tortellini, se pun peste sos. Se amesteca bine, asa incat sa ajunga sos pe fiecare bucatica in parte. Inainte de a se servi, se poate presara formaggio, daca nu, sunt foarte bune si fara.