Detalii Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton
Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita). Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura. Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor. Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul). Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei. Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam. Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra. Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal. Puteti inlocui: - ceapa ciorii cu putina ceapa verde. - ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei). - rosiile uscate cu ardei coptDupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita). Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura. Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor. Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul). Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei. Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam. Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra. Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal. Puteti inlocui: - ceapa ciorii cu putina ceapa verde. - ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei). - rosiile uscate cu ardei copt