Varza se pune la oparit in apa amestecata cu otet si sare dupa gust,ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 3 linguri de ulei,dupa ce sa calit adaugam carnea amestecata cu bucata de salam care prealabil l-am tocat cu robotu,boiaua,condimentele,lasam putin,dupa care punem orezul si lasam putin 2-3 minute la calit,adaugam si o jumatate de cescuta de apa peste umplutura.

Dupa ce varza a fiert(se fierbe pana ce se desprind frunzele), ne apucam de umplut sarmalele asta cred ca stie oricine se pune o lingura de umplura intr-o frunza daca frunza este mare o taiem in 2 si se ruleaza,inainte de a le aseza in oala punem un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei si presaram cimbru si cateva bucatele de slanina dupa care incepem sa asezam sarmalele.

Dupa ce am terminat amestecam 300 ml de pasta tomate cu apa si sare dupa gust si turnam peste sarmale atat cat sa le acopere.

Le punem la fiert la foc mic 35 -40 minute cand apa scade punem cate o cascuta de apa rece peste ele si probam gand orezu e fiert sant gata.