In perioada de vara de cand apar florile de dovlecei se folosesc in foarte multe mancaruri aici in zona mea (locuiesc la 45 min de Napoli). De aceea am sa va incant cu cateva retete cu flori proaspete. Aceasta reteta este napoletana. Ingredientele se gasesc in casa fiecaruia pe aceste meleaguri sunt simple si gustoase in aceelasi timp. Se spala florile de dovlecel se taie partea verde si pistilul, se lasa la scurs bine. Sunca se taie fideluta si se da deoparte, ceapa se taie marunt se pune intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se caleste, dupa care se adauga sunca si se mai lasa un pic si se adauga vinul alb. Cand vinul s-a evaporat, se pun florile rupte in 4 parti si se inchide focul. Intre timp se pun pastele la fiert si se amesteca ricotta cu un pic de lapte si parmezan ras dupa placere. Cand au fiert pastele se adauga peste condimentul pregatit impreuna cu ricotta. Se amesteca bine si se serveste cu un pic de piper deasupra si parmezan ras. Mentionez ca florile sunt productie proprie.

In perioada de vara de cand apar florile de dovlecei se folosesc in foarte multe mancaruri aici in zona mea (locuiesc la 45 min de Napoli). De aceea am sa va incant cu cateva retete cu flori proaspete. Aceasta reteta este napoletana. Ingredientele se gasesc in casa fiecaruia pe aceste meleaguri sunt simple si gustoase in aceelasi timp. Se spala florile de dovlecel se taie partea verde si pistilul, se lasa la scurs bine. Sunca se taie fideluta si se da deoparte, ceapa se taie marunt se pune intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se caleste, dupa care se adauga sunca si se mai lasa un pic si se adauga vinul alb. Cand vinul s-a evaporat, se pun florile rupte in 4 parti si se inchide focul. Intre timp se pun pastele la fiert si se amesteca ricotta cu un pic de lapte si parmezan ras dupa placere. Cand au fiert pastele se adauga peste condimentul pregatit impreuna cu ricotta. Se amesteca bine si se serveste cu un pic de piper deasupra si parmezan ras. Mentionez ca florile sunt productie proprie.