Se caleste ceapa dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute, se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit. Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumoasa si gust delicios, daca nu este facut se mai lasa la cuptor. Separat calim legumele se adauga ardeiul si vanata, se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile aproape de sfarsit se adauga si usturoiul, cimbrul si un pic de boia.

Se fierbe un morcov potrivit(intreg, nu se taie), cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de unt.

Se aranjeaza pe frunze de salata, de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi sau taiate in 1/2 si se serveste, daca nu era de post se putea rade parmezan, cam 150 g si se putea adauga,pentru a fi mai cremoasa, si smantana lichida, cuccina.

Pofta Buna