Detalii Orez Cantonez cu Sunca
Prima data am pus la fiert, orezul. Eu pun la 200g de orez, 1200l apa si putina sare si las sa fiarba pana e orezul al dente, dupa care il bag sub jet de apa rece si il spal bine. In felul acesta nu se lipeste. Asadar, am masurat orezul si apa, am mai adaugat putina sare si le-am pus la fiert. Dupa ce orezul a fost fiert, al dente, l-am strecurat, l-am bagat sub un jet de apa rece si l-am spalat bine, iar dupa asta, l-am lasat la scurs. Mazarea, eu am folosit din conserva, deja fiarta, asa ca doar am spalat-o bine, sub jet de apa si am lasat-o la scurs. Mai apoi, am batut ouale cu putin sare. Am curatat, spalat si taiat jumatate de ceapa, pe care am pus-o peste oua. Intr- o tigaie, am pus 6 linguri de ulei de arahide, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ouale cu ceapa si le-am lasat la prajit. Prosciutto cotto, l-am taiat mai marut si l-am pus peste oul fript, iar dupa cateva momente am pus mazarea. Le-am mai lasat 1 minut la prajit, dupa care am oprit focul. Intr-o alta tigaie, am pus 2 linguri de ulei de arahide si cealalta jumatate de ceapa. Le-am lasat putin la prajit, dupa care am adaugat orezul, iar dupa 1 minut, am pus 1 lingura, plina, de sos de soia, dizolvat in putina apa (ca al meu era foarte, foarte gros). Dupa sosul de soia, am pus oul cu mazarea si cu prosciutto, peste orez si am amestecat.
Prima data am pus la fiert, orezul. Eu pun la 200g de orez, 1200l apa si putina sare si las sa fiarba pana e orezul al dente, dupa care il bag sub jet de apa rece si il spal bine. In felul acesta nu se lipeste. Asadar, am masurat orezul si apa, am mai adaugat putina sare si le-am pus la fiert. Dupa ce orezul a fost fiert, al dente, l-am strecurat, l-am bagat sub un jet de apa rece si l-am spalat bine, iar dupa asta, l-am lasat la scurs. Mazarea, eu am folosit din conserva, deja fiarta, asa ca doar am spalat-o bine, sub jet de apa si am lasat-o la scurs. Mai apoi, am batut ouale cu putin sare. Am curatat, spalat si taiat jumatate de ceapa, pe care am pus-o peste oua. Intr- o tigaie, am pus 6 linguri de ulei de arahide, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ouale cu ceapa si le-am lasat la prajit. Prosciutto cotto, l-am taiat mai marut si l-am pus peste oul fript, iar dupa cateva momente am pus mazarea. Le-am mai lasat 1 minut la prajit, dupa care am oprit focul. Intr-o alta tigaie, am pus 2 linguri de ulei de arahide si cealalta jumatate de ceapa. Le-am lasat putin la prajit, dupa care am adaugat orezul, iar dupa 1 minut, am pus 1 lingura, plina, de sos de soia, dizolvat in putina apa (ca al meu era foarte, foarte gros). Dupa sosul de soia, am pus oul cu mazarea si cu prosciutto, peste orez si am amestecat. Se serveste cald.
Etichete:
oua,
ceapa,
orez,
ulei,
mazare,
soia,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete pentru copii,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi