Sunt convins ca cei care au ajuns pe taramurile Eladei au vazut in colturi de strada chioscuri unde se vand gogosele cu miere si scortisoara. Este un desert comun acolo, ieftin si bun.

Mi-am dat seama ca sunt in fapt gogosi cum face mamaie la tara...gogosi la lingurita - cum zice ea.

Reteta este simpla si daca aveti musafiri ii puteti incanta oricand cu asa ceva. Aveti nevoie de 300 de grame de iaurt (cat mai gras), doua oua, 25 de grame de drojdie proaspata, o lingurita cu varf de praf de copt, 250 grame de faina, un praf de sare, o lingurita de zahar, miere si scortisoara.

Ouale se bat cu sarea, drojdia se desface impreuna cu lingurita de zahar, iar apoi se amesteca cu iaurtul si toate cu ouale. Urmeaza praful de copt si faina si le amestecam energic. Aluatul este moale, ceva mai gros decat smantana...

Punem ulei mult la incins si dupa ce s-a incins lasam focul mic. Luam din aluat cu ajutorul unei lingurite pe care o trecem prin apa.

Cand se rumenesc frumos le scoatem pe un servet absorbant, iar apoi le asezam frumos pe o farfurie, le garnisim cu miere si dam o ploaie usurica de scortisoara.

Le servim caldute, insotite cu o limonada rece sau un suc de portocale. Sa aveti pofta!