Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical. Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.

Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.

Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.

Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba. nu folosi alt tip de branza/cascaval, pentru ca gustul si textura nu mai sunt acelesi