Incredibil! Asa cum a fost pentru mine retete in 2010. Felicitari, bucatarasilor! :)Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda.

Crusta:Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul pielii cu untul - pentru a nu se topi. Cand aluatul seamana cu farame mari de paine se adauga si apa, dar cate putina, poate nu trebuie toata (mie mi-a trebuit doar jumatate din cantitate).

Aluatul se framanta putin, se formeaza o bila care se tine la frigider pana pregatim ->Umplutura:Intr-o tigaie, in uleiul incins, se caleste puiul, apoi acesta se scoate si se caleste ceapa. Peste ceapa se adauga conopida care se rumeneste la randul ei. La final se presara patrunjelul.

Amestecul half&half se combina cu ouale si cu galbenusurile, apoi se adauga branza si lingura de faina. Se condimenteaza cu sare si piper. In aceasta compozitie se pun puiul si conopida.

Montare:Aluatul se scoate din frigider, se intinde o foaie rotunda, mai mare decat diametrul tavii, care se aseaza in tava. Marginile se pot modela cum doriti, eu am ales modelul clasic. Se inteapa din loc in loc baza cu o furculita, apoi se pune o hartie de copt peste, in care se toarna boabe de fasole/soia etc pentru copt.

Tava se tine in cuptor pana cand aluatul se coace bine. Scoatem tava, turnam umplutura, ornam cu rosii sherry, presaram parmezanul ras si ungem marginile cu amestec de galbenus cu lapte.

Intoarcem tava in cuptor pana cand umplutura se tine bine si nu mai e lichida (si rosiile se coc).

Mie nu mi-a incaput toata umplutura in tava si mi-a mai ramas si ceva aluat, asa ca am mai facut o miniquiche: in umplutura ramasa (fara conopida), am adaugat 4 ciuperci mari taiate felii si 2 lgt cimbru. A fost delicioasa!