Punem frunzele de vita de vie intr-o oala cu apa fiarta si putina sare si le lasam la fiert cam 10-15 min.

Intre timp pregatim umplutura pt sarmale. Calim o ceapa apoi punem bulionul si mai lasam 5 min apoi stingem focul si punem orezul spalat si scurs de apa, carnea, ouale, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel si amestecam bine.

Asezam sarmalele in cercuri intr-o oala in care am pus cateva frunze de vita de vie apoi le acoperim iar cu frunze de vita de vie punem apa amestecata cu bulion si lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora apoi le bagam pt 15 min la cuptor.

Noi le-am servit cu mamaliguta si smantana.din aceasta compozitie mi-au iesit 100 de sarmale eu am avut frunze de vita de vie de la matusa mea puse la sticle fara nici un fel de saramura si erau ca si cand doar ce le culesese si de asta a trebuit sa fierb frunzele