Este o reteta de pizza vegetariana pe care am mancat-o la Venetia; singura modificare este ca dupa ce am copt ardeii, eu i-am curatat de coaja; pizza de la Venetia era pregatita cu ardeii necojiti.

Ideea de decor am luat-o de la o pizza pe care am consumat-o la Milano si mi s-a parut foarte decorativa presarata cu frunze de rucola si varza rosie.

BlatulSe amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.

UmpluturaArdeiul se coace pe plita si se curata de coaja. Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa. Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime. Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta. Se procedeaza la fel cu vinetele feliate. Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se aseaza pe blatul de pizza ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii. Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele si za atarul. Se rade cascavalul deasupra rosiilor. Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie. Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.

Pofta buna!Za atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.

Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.

Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.

In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).

In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.

In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.

Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.