Detalii Gnocchi cu Morcovi si Cartofi (facuti in Casa) in Sos Tomat
Prima data se pregatesc gnocchi. Asadar se curata si se spala cartofii si morcovii. Dupa care se taie si se pun la fiert. Cand sunt moi, atat cartofii cat si morcovii, se scot din apa si se lasa la racit. Reci se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de legume, rezultat, se pun oul, putina sare si faina. Faina se pune putin cate putin, pana devine un aluat nelipicios. Dupa se pune aluatul pe o plansa, data cu faina si se fac bilute din el. Bilutele se pun la randul lor, pe o plansa data cu faina. Odata facute toate bilutele, apa se poate pune la foc, iar cand incepe sa clocoteasca, se pun bilutele si se lasa la fiert. Cand sunt fierte, bilutele se vor ridica la suprafata apei. Din moment ce bilutele sunt la fiert, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun ceapa si cateii de usturoi, care inainte au fost curatate, spalate si taiate marunt. Dupa cateva momente se pune sunca peste ceapa si usturoi si se lasa la prajit cel mult 1 minut, dupa care se pune sosul tomat. Peste sos se pun apa, sare, zahar, piper si foaia de dafin si se amesteca. Sosul se lasa la fiert, pana scade de 3 degete si e sufiecient de gros. Daca cumva bilutele sunt gata, inaintea sosul, se vor scurge de apa si se vor lasa deoparte, iar atunci cand sosul e gata, se vor pune peste el. Se amesteca bine. Gnocchi se servesc calzi cu masline negre, pe langa. Pofta buna!Prima data se pregatesc gnocchi. Asadar se curata si se spala cartofii si morcovii. Dupa care se taie si se pun la fiert. Cand sunt moi, atat cartofii cat si morcovii, se scot din apa si se lasa la racit. Reci se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de legume, rezultat, se pun oul, putina sare si faina. Faina se pune putin cate putin, pana devine un aluat nelipicios. Dupa se pune aluatul pe o plansa, data cu faina si se fac bilute din el. Bilutele se pun la randul lor, pe o plansa data cu faina. Odata facute toate bilutele, apa se poate pune la foc, iar cand incepe sa clocoteasca, se pun bilutele si se lasa la fiert. Cand sunt fierte, bilutele se vor ridica la suprafata apei. Din moment ce bilutele sunt la fiert, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun ceapa si cateii de usturoi, care inainte au fost curatate, spalate si taiate marunt. Dupa cateva momente se pune sunca peste ceapa si usturoi si se lasa la prajit cel mult 1 minut, dupa care se pune sosul tomat. Peste sos se pun apa, sare, zahar, piper si foaia de dafin si se amesteca. Sosul se lasa la fiert, pana scade de 3 degete si e sufiecient de gros. Daca cumva bilutele sunt gata, inaintea sosul, se vor scurge de apa si se vor lasa deoparte, iar atunci cand sosul e gata, se vor pune peste el. Se amesteca bine. Gnocchi se servesc calzi cu masline negre, pe langa. Pofta buna!