Sunt tare mandra de mine, am un banut la averea mea de pe BUCATARAS si ptr ca mi-a venit factura de la net, am zis sa mai postez ceva, poate strang de-o factura ... asa c-am mers la butoiul cu varza acra ( surpriza facuta de sotul meu cat a stat pe dreapta, dupa nefacuta cu,, buburuza mea, cand a zis ca-i mai simplu sa,,zboare pe sosea decat in aer ... saracu, ce-a mai suferit ) . O reteta delicioasa, dar dichisita pe care o stiu toti bucatarasii .

Se curata ceapa si se taie pestisori, morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway, sa nu stau cu ochii pe ea, sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita, si se caleste si ea pana se inmoaie, cand se adauga cimbrul, piperul si sucul de rosii . Se pregateste un vas termorezistent si se,,tapeteaza cu fasiute de,, porcarii, se adauga jumatate din varza inmuiata, continundu-se cu inca un rand de afumaturi, se adauga si restul de varza, totul terminandu-se cu o plapumioara de carnuri , i se aseaza si capacul si se da la cuptorul preincalzit pana cand prinde o culoare placuta ochiului, la o temperatura de 170 de grade .

Intre timp se pregateste si o mamaliga, bolul cu smantana ( noi n-am adaugat, stam si asa f bine cu colesterolul )si ardeiul iute de la otet .