Am cumparat asta toamna fructe de catina . O parte am amestecat-o cu miere si am consumat cate o lingura pe stomacul gol, urmare iarna aceasta inca nu am fost racita Ce mi-a ramas am pus la congelator .,m-am gandit sa fac din ea gem . Catina contine de zece ori mai multa Vit C. Deoarece se proceseaza greu, fiind greu de cules si curatat,in occident un borcanel cu gem de catina costa aproximativ 65 $. Inseamna ca eu am o mica comoara in camara, nu din punctul de vedere banesc ci din beneficiul adus sanatatii !!!Catina, am congelat-o gata curatata si spalata .

Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat 4 cani cu zahar deasupra . Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati asa cateva ore pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop . Fierbeti la foc foarte mic 45 min, daca e posibil fara sa amestecati prea mult . Gemul este gata cand bacele [ fructele] de catina incep sa plesneasca si sa elibereze semintele . Gemul este mai gustos cand fructele raman intregi . Turnati gemul in borcane curate cu filet, strangeti bine capacul si puneti sa stea la dunst acoperite bine cu paturi care sa mentina caldura cat mai mult .