Biscotti sunt un tip de biscuiti italieni copti de doua ori. Datorita consistentei mai dure, se conserva pentru lungi perioade de timp in cutii de metal sau borcane inchise ermetic. Astazi va prezint una dintre zecile de variante, cu alune si ciocolata. Sunt extraordinar de buni, mai ales daca ii serviti langa o cafea fierbinte, ceai sau lapte.

Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet. Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care le lasam sa se racoreasca putin.

Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.

Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.

Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn cu care vom incorpora treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam aluneleAmestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasaBagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine planul de lucru inainte de a forma sulurile. Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160 grade.

Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.

Pentru preparea bicuitilor, este absolut necesar sa lasam aluatul la frigider pentru minim 30 de minute. Putem inlocui alunele cu nuci, migdale, fructe deshidratate sau stafide.