Blat: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce zaharul se topeste, iar acestea se deschid la culoare. Treptat se adauga uleiul, putin cate putin. Faina se amesteca cu cacaua si se adauga treptat peste compozitia cu galbenusuri Se adauga coaja rasa de la lamaie si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie. Albusurile se bat cu mixerul pana devin o spuma tare si se incorporeaza si ele in compozitia rezultata. Atentie: Dupa ce se adauga albusurile, compozitia se amesteca cu grija de jos in sus!!! Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila (28 cm diametru) unsa cu unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit, fara a i se scoate forma detasabila. Crema: Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine spumos. Se adauga treptat branza dulce si se amesteca continuu pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit si se pun impreuna la frigider. Glazura: Sucul se amesteca cu zeama de lamaie. Se ia 300 ml din lichid si se amesteca bine cu praful de budinca si zaharul, restul de lichid se pune la fiert. Cand acesta se incalzeste putin se adauga treptat lichidul amestecat cu budinca. Se continua fierberea compozitiei obtinute la foc mic si bineinteles amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se intareasca asemenea unei budinci se opreste focul, se mai amesteca putin si se adauga peste crema de branza. Se lasa putin sa se raceasca si se pune in frigider. Se lasa cel putin 2 ore la frigider.

Blat: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce zaharul se topeste, iar acestea se deschid la culoare. Treptat se adauga uleiul, putin cate putin. Faina se amesteca cu cacaua si se adauga treptat peste compozitia cu galbenusuri Se adauga coaja rasa de la lamaie si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie. Albusurile se bat cu mixerul pana devin o spuma tare si se incorporeaza si ele in compozitia rezultata. Atentie: Dupa ce se adauga albusurile, compozitia se amesteca cu grija de jos in sus!!! Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila (28 cm diametru) unsa cu unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit, fara a i se scoate forma detasabila. Crema: Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine spumos. Se adauga treptat branza dulce si se amesteca continuu pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit si se pun impreuna la frigider. Glazura: Sucul se amesteca cu zeama de lamaie. Se ia 300 ml din lichid si se amesteca bine cu praful de budinca si zaharul, restul de lichid se pune la fiert. Cand acesta se incalzeste putin se adauga treptat lichidul amestecat cu budinca. Se continua fierberea compozitiei obtinute la foc mic si bineinteles amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se intareasca asemenea unei budinci se opreste focul, se mai amesteca putin si se adauga peste crema de branza. Se lasa putin sa se raceasca si se pune in frigider. Se lasa cel putin 2 ore la frigider. Cand este gata sa fie servit se scoate forma detasabila si se taie feliute potrivite. Este un tort racoritor si gustos. Pofta buna!!!