Detalii Prajitura cu Ciocolata si Banane
Ingrediente:
400 g zahar,
245 g faina,
75 g cacao amara,
1 si 1/2 lingurita praf de copt,
1 si 1/2 lingurita bicarbonat,
1/2 lingurita sare,
2 oua mari,
240 ml apa calduta,
120 ml lapte,
120 ml ulei de porumb,
1 si 1/2 lingurita esenta vanilie,
2 banane medii,
Glazura: 230 g ciocolata,
180 ml frisca lichida,
1 lingura unt
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de 23/33 cm. Se procedeaza ca la muffinsuri: ingredientele uscate se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, cacaua cernuta, sarea. In alt castron se pun ingredientele lichide laptele, ouale, apa, uleiul, esenta vanile. Dupa care pe unesc cele doua compozitii se amesteca bine si se pune pireul de banane (eu am pisat bananele cu o furculita). Se omogenizeaza si se pune in tava. Se da la cuptor cam 40 minute (depinde de cuptor, cel mai bine se face testul cu scobitoarea). cand e gata se scoate si se da la racit. Se glazureaza cu ciocolata topita cu frisca lichida pe baie de aburi sau mw la care se adauga si o lingura de unt.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de 23/33 cm. Se procedeaza ca la muffinsuri: ingredientele uscate se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, cacaua cernuta, sarea. In alt castron se pun ingredientele lichide laptele, ouale, apa, uleiul, esenta vanile. Dupa care pe unesc cele doua compozitii se amesteca bine si se pune pireul de banane (eu am pisat bananele cu o furculita). Se omogenizeaza si se pune in tava. Se da la cuptor cam 40 minute (depinde de cuptor, cel mai bine se face testul cu scobitoarea). cand e gata se scoate si se da la racit. Se glazureaza cu ciocolata topita cu frisca lichida pe baie de aburi sau mw la care se adauga si o lingura de unt.
Etichete:
oua,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
zahar,
fructe,
ciocolata,
cacao,
banane,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete vegetariene